Home / Slaaptips

10 Tips voor een betere nachtrust

Het Mediflow kussen kan een fantastische invloed hebben op uw nachtrust. Maar naast een goed kussen, zijn er natuurlijk nog andere zaken die belangrijkzijn. Wij hebben er enkele voor u opgesomd.

1. Probeer het niet te hard

Het feit dat mensen zich zorgen maken of ze wel of geen goede nachtrust zullen hebben, is een belangrijke reden voor slapeloosheid. In plaats van in uw bed naar het plafond te staren, kunt u beter wat ontspannends gaan doen (zoals een boek lezen) totdat u zich moe genoeg voelt om te gaan slapen.

2. Vermijd licht

Het is aan te raden om vanaf tenminste een uur voordat u gaat slapen, een overmaat aan helder licht te vermijden. Een belangrijk voorbeeld hiervan zijn computer en televisieschermen. Door blootstelling aan licht, wordt de aanmaak van melatonine (slaaphormoon) geremd.

3. Let op uw eten

Natuurlijk is het zo dat koffie een negatieve invloed heeft op de slaap, maar ook andere dingen zoals machtig eten en medicijnen kunnen een invloed hebben op uw slaap. Standaard thee kunt u tevens beter vermijden ivm de aanwezigheid van Cafeïne. Groene thee daarintegen is juist aan te raden vanwege de ruime aanwezigheid van theanine (rustgevend middel) en het ontbreken van cafeïne. Tot slot heeft roken een negatieve invloed op het natuurlijke slaapritme.

4. Overdag actief, `s avonds rust

Probeer zo actief mogelijk te zijn wanneer dit gewenst is, overdag dus. Het is bewezen dat personen die overdag licht sporten (bijvoorbeeld 30min fietsen), beter slapen dan mensen die dit niet doen. Probeer `s avonds niet te actief te zijn, om zo op het juiste moment tot rust te komen. Vermijd krachttraining vanaf tenminste een uur voordat u gaat slapen. Daarnaast is het nemen van dutjes overdag meestal niet aangeraden, omdat dit het slaapritme negatief kan beinvloeden.

5. Pas op met slaapmedicatie

Slaapmedicatie is, onder de juiste begeleiding en redenen, een goede manier om in slaap te komen. Op de lange termijn werkt het echter averechts en werkt het afhankelijkheid in de hand. Heeft u slaapproblemen? Probeer dan niet te snel naar de slaapmedicatie te grijpen, maar probeer uit te zoeken waarom u niet goed in- of doorslaapt.

6. Denk aan een ontspannende situatie of plek

Ligt u in bed en voelt u zich gespannen? Probeer dan eens om in uw gedachten af te reizen naar een voor u ontspannende plek, zoals bijvoorbeeld een mooi strand. Probeert u zich voor te stellen hoe deze plek eruit zou zien, wat u zou horen, en hoe u zich zou voelen. Dit is een simpele vorm van meditatie en kan erg ontspannend werken.

7. Frisse lucht

Het is belangrijk om uw slaapkamer goed te luchten, door bijvoorbeeld een raam open te zetten. Ook is het aan te raden om na het ontwaken, even een wandeling in de frisse lucht te maken om goed wakker te worden.

8. Zorg voor goede hygiene en een fijne slaapplek

Een algemeen gevoel van welbehagen bevordert de slaap. Een schone slaapkamer en een schoon bed zijn hier onderdeel van. Zorg ervoor dat je slaapplaats een fijne plek wordt zodat je ernaar uitkijkt om te gaan slapen.

9. Zorg voor regelmaat

Om goed te slapen, is regelmaat van groot belang. Elke dag op dezelfde tijd naar bed en weer opstaan, kan enorm helpen.
Vaak is het ook goed om voor het slapengaan een klein ritueeltje te hebben. Als je altijd eerst je tanden poetst en dan nog een halfuurtje leest of een beetje mediteert voor het slapengaan, zal je lichaam hier aan wennen. Je zult dan ook slaperig worden als je het ritueeltje uitvoert.

10. Gebruik het Mediflow kussen

Goede ondersteuning van het hoofd, waar het Mediflow kussen voor zorgt, maakt een enorm verschil als het aankomt op een goede nachtrust. Een onafhankelijke studie heeft aangetoond dat het Mediflow zorgt voor een beter ontspannende, verfrissende nachtrust.

Direct bestellen

Menu

Wat onze klanten zeggen:

"Het Mediflow kussen is een fantastisch kussen, en ik zou het iedereen aanraden" Dr Roberts, Chiropractor

Beoordelingen lezen →

LinksDigikeur Webshop Keurmerk